Khamis, 12 Februari 2009

Sapa Kata Gua Pandai Masak Ala Thai Saja?

Gua jugak pandai masak western food. Cuti tahun baru cina hari tu gua masak chicken chop.

Ayam Diperap

Kali ini chicken chop gua ala BBQ. Gua perap ayam yang telah dibuang tulang dengan sos BBQ dan rempah ratus yang dirahsiakan. Masa beli ayam minta tukang sembelih buang tulang siap-siap. Cakap saja nak buat chicken chop.

Goreng Ayam

Goreng dengan mentega. Mula-mula goreng dengan menutup kuali atau goreng bertekanan dengan periuk tekanan. Ini untuk bagi isi ayam masak dan tekstur isi ayam lembut.  Selepas itu buka penutup untuk garingkan isi/kulit luar ayam.

Chicken Chop

Hidangkan dengan hidangan sampingan. Sorry kentang lenyek gua sedikit lembek kerana pembantu chef gua tertaruk lebih susu.

Jemput makan!
Reblog this post [with Zemanta]

3 ulasan:

  1. pasnih masak lauk minang plaks.. hahahhha

    BalasPadam
  2. ceh, masa camping bomba aritu ko x masak plak chicken chop guna mestin tu.

    mesti brader2 bomba tu respek!

    BalasPadam
  3. uish.. sardin lagi best ketika itu.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...