Gua jugak pandai masak western food. Cuti tahun baru cina hari tu gua masak chicken chop.
Kali ini chicken chop gua ala BBQ. Gua perap ayam yang telah dibuang tulang dengan sos BBQ dan rempah ratus yang dirahsiakan. Masa beli ayam minta tukang sembelih buang tulang siap-siap. Cakap saja nak buat chicken chop.
Goreng dengan mentega. Mula-mula goreng dengan menutup kuali atau goreng bertekanan dengan periuk tekanan. Ini untuk bagi isi ayam masak dan tekstur isi ayam lembut. Selepas itu buka penutup untuk garingkan isi/kulit luar ayam.
Hidangkan dengan hidangan sampingan. Sorry kentang lenyek gua sedikit lembek kerana pembantu chef gua tertaruk lebih susu.
Jemput makan!
pasnih masak lauk minang plaks.. hahahhha
BalasPadamceh, masa camping bomba aritu ko x masak plak chicken chop guna mestin tu.
BalasPadammesti brader2 bomba tu respek!
uish.. sardin lagi best ketika itu.
BalasPadam